Båtlån med lån jämförelse

Precis som när det gäller köp av bil eller bostad så är en båt ofta en stor investering. Många har inte möjlighet att finansiera båtköpet på egen hand utan behöver teckna någon form av båtlån. Idag finns det speciella båtlån hos de flesta av de större bankerna, lån som är anpassade för och speciellt inriktade på dem som ska investera i en båt.

Ansök om Lån/Privatlån från 2.95% här

Det kan skilja sig åt mellan de olika båtlånen och framförallt när det gäller ränta och övriga lånevillkor. När det är dags för att teckna ett båtlån är det därför viktigt att göra en jämförelse av olika lån så man hittar det bästa och billigaste båtlånet.

Krav för att få teckna ett båtlån
Olika lånegivare har olika krav för sina båtlån. Ofta krävs det att man köper sin båt hos en auktoriserad båthandlare för att man ska kunna teckna ett båtlån. De flesta båthandlare erbjuder därför också finansiering via dem. Vill man köpa en båt av en privatperson istället så är det vanligen privatlån man ska satsa på, men det finns också vissa banker som godkänner även privatköp.

En del av köpesumman brukar man få stå för själv. Denna del av köpesumman kallas för handpenning. Resterande del av köpesumman får man låna. Har man en äldre båt som man byter in hos båthandlaren i samband med att man köper en ny båt så kan man förstås använda den gamla båtens värde som handpenning eller del av handpenningen.

Ansöka om båtlån
Att ansöka om båtlån är inte svårt alls. Hos de flesta lånegivare kan man ansöka om båtlån direkt på nätet. Då får man snabbt besked ifall lånet har beviljats eller inte. På nätet kan man också göra båtlån jämförelse och man kan ställa samman en lånekalkyl för att se hur mycket man klarar av att betala av på sitt båtlån varje månad utan att ens privatekonomi blir lidande. Man kan ansöka om ett lånelöfte innan man åker runt och tittar på olika båtar. Då vet man vilken prisnivå som man kan lägga sig i och man vet att man har finansieringen ordnad ifall man hittar sin drömbåt.

Jämföra båtlån
Precis som när det gäller alla typer av lån så är det viktigt att man jämför olika lån för att kunna få det mest förmånliga båtlånet. På nätet kan man se vilka banker och andra lånegivare som erbjuder båtlån och där ser man enkelt också vilka räntesatser och lånevillkor de har för sina båtlån. Där kan man också se vilka krav som lånegivare kräver för att man ska kunna teckna ett båtlån. Det kan skilja sig ganska mycket åt när det gäller räntor, återbetalningstid och andra villkor. När det gäller återbetalningstiden så varierar den ofta beroende på hur gammal båten är och också beroende på hur mycket pengar man lånat.

Glöm inte att kolla upp och jämföra även den typ av finansiering som båthandlaren kan erbjuda i samband med köp av båt. Ibland lönar det sig att ta båtlån via båthandlaren och ibland lönar det sig bättre att själv fixa ett båtlån hos banken.