Jämför billån & bilfinansiering

Att köpa en bil kan vara en dyr affär och många behöver hjälp att finansiera bilköpet. Därför erbjuder banker och låneinstitut billån och bilfinansiering. Dessutom erbjuder bilhandlarna också hjälp med finansiering till sina kunder när de köper bil hos dem.

Ansök om Lån/Privatlån från 2.95% här

Jämför billån och bilfinansiering
När man ska teckna ett billån för att kunna köpa sin bil så är det viktigt att man kollar upp vilka olika alternativ som finns när det gäller billån och att man jämför billån och bilfinansiering för att hitta det bästa alternativet. Det kan skilja mycket åt när det gäller ränta och andra villkor och det är många faktorer som påverkar kostnaderna för lånet. Numera, när internet finns, så är det lätt att snabbt kunna jämföra priser och villkor bland olika lånegivare. Man kan också ansöka om lån eller lånelöfte direkt via nätet.

Ansök om billån och bilfinansiering
När man ska ansöka om billån eller bilfinansiering så gör man på samma sätt som när man ansöker om vilket annat lån som helst. Billån kan man ansöka om via en bank eller ett låneinstitut. Bilfinansiering är något som bilhandlarna erbjuder, i samarbete med en bank eller annan lånegivare. Det spelar egentligen ingen roll vilket du väljer, huvudsaken är att du kollar upp vilken långivare som ger den lägsta räntan och de bästa villkoren.

Precis som när det gäller vilket annat lån som helst så går lånegivaren igenom din ekonomi innan lånet beviljas. En kreditupplysning görs och lånegivaren tar ställning till hela din privatekonomi. De går igenom dina inkomster och utgifter för att se hur stort betalningsutrymme har. Hur mycket pengar har du kvar efter att hyra och räkningar är betalda? Finns det utrymme för att betala av på ett billån? Om man gör låneansökan på nätet så brukar man väldigt snabbt få veta ifall lånet är beviljat eller inte.

Att tänka på när det gäller billån och bilfinansiering
Något som är unikt för billån och bolån är att det vanligen krävs en handpenning vid tecknandet av lånet. När det gäller till exempel privatlån så får man ju låna så stor summa som man själv vill. När det gäller billån så brukar man dock inte få låna exakt hela köpesumman från banken, utan man brukar få låna en viss del av bilens köpesumma och resten får man finansiera själv. Har man en gammal bil att byta in så får man förstås räkna av den gamla bilens värde från handpenningen.

Ett billån består dels av ränta, dels av amortering. Hur stor räntesatsen är varierar mellan olika lånegivare. Man kan ofta välja mellan rak amortering och annuitetslån och skillnaden mellan dessa låneformer är fördelningen mellan ränta och amortering. Väljer man rak amortering så är amorteringsdelen lika stor varje månad, men räntan minskar allt eftersom ju mer man betalar av på lånet. Vid annuitetslån så betalar man samma summa varje månad för ränta och amortering tillsammans, men fördelningen skiljer sig åt. Ju längre tid som gått sedan lånet tagits, desto mer betalar man i amortering och desto mindre i ränta.

Mer fakta

https://www.lånaansökan.se/billån/

http://www.norrbanken.se/billån/

http://www.alfabanken.se/billån/