Jämföra lån & hitta billigaste lånen

De flesta personer behöver någon gång i livet låna pengar. Det kan vara många anledningar till varför man behöver låna pengar, allt från att man behöver nya möbler till hemmet eller att man vill köpa en ny bil.

Ansök om Lån/Privatlån från 2.95% här

Oavsett anledningen till varför man vill låna pengar så är det viktigt att man väljer det billigaste och bästa lånen. Det som många låntagare inte tänker på är nämligen att man kan jämföra lån och hitta billigaste lånen innan man ansöker om privatlån, billån, bostadslån eller vad det nu är för typ av lån man är i behov av. Ska man låna en större summa pengar är detta förstås extra viktigt, eftersom man då kan spara tusenlappar varje månad. Det är alltså viktigt att undersöka skillnaden mellan de olika bankerna, både när det gäller räntesats och när det gäller övriga lånevillkor.

Så gör du för att jämföra lån
Att jämföra lån är inte så svårt som det låter. Förr i tiden var det förvisso det. Då var det både svårt, jobbigt och tidskrävande. Då var man tvungen att gå in på respektive bank för att reda ut vad de hade för lånekostnader och lånevillkor, eller möjligen ringa runt till varje lånegivare. Sedan fick man själv sammanställa de uppgifter man fått från alla banker för att hitta billigaste lånen. Visserligen fanns det inte lika många aktörer på lånemarknaden på den tiden, men ändå. Idag är det betydligt enklare att jämföra lån & hitta billigaste lånen. Idag finns nätet, vilket har gjort att det är smidigt och enkelt att jämföra olika lån och lånegivare. Man kan med några snabba klick jämföra ett stort antal lånegivare och få fram prydliga sammanställningar där man enkelt ser vilken lånegivare som är mest förmånlig. Man kan också ansöka om lån direkt via nätet när man väl bestämt sig för en lånegivare.

Använda sig av låneförmedlare
De senaste åren har det etablerats många lånegivare eller lånemäklare. Det handlar om företag som har specialiserat sig på att just jämföra lån och hitta billigaste lånen. Som låntagare betalar du inget för tjänsten utan du kan helt kostnadsfritt låta en långivare kolla upp vilket som är det bästa lånet just för dig. En nackdel är dock att de kanske inte tar med alla lånegivare i sina jämförelser utan endast ett begränsat urval.

Samla lån
Har du redan idag ett gäng små lån och krediter som du varje månad betalar tillbaka på med en hög ränta och månadskostnad? Undersök då möjligheten att kunna samla dina lån och krediter för att på så sätt få lägre kostnader för lånet. De flesta banker och andra långivare erbjuder möjligheten att man kan få lösa sina lån med hjälp av ett lån från dem. På så sätt har du endast en månadskostnad att betala, vilket inte bara gör att du får ett billigare lån utan det blir också enklare att administrera och hålla koll på ekonomin ifall man har färre räkningar att tänka på per månad.

Mer fakta

https://www.lÃ¥neansökan.se/privatlån/

http://www.norrbanken.se/privatlån/

http://www.alfabanken.se/privatlån/