Låna pengar billigt med bästa lånet

Genom att jämföra lån innan man bestämmer sig för att teckna lån så kan man tjäna en hel del pengar. Man kan låna pengar billigt med bästa lånet, men det krävs att man lägger ner lite tid och energi på att jämföra lån och använda sig av andra knep för att hitta billiga lån. Här kommer våra bästa tips.

Ansök om Lån/Privatlån från 2.95% här

Låna online
Att använda sig av internet är ett hett tips när det är dags för att ansöka om lån. Idag kan man ansöka om lån direkt via nätet och man kan också använda sig av nätet för att jämföra olika lånegivare och deras villkor. Förr var det krångligt att ansöka om lån och att jämföra lånegivare existerade väl knappast. Det krävdes oftast att man gick in på en bank för att fylla i en låneansökan. Därefter bearbetades låneansökan manuellt av banken, vilket kunde ta en vecka. När man därefter fått besked om att låneansökan var beviljad så tog det ytterligare några dagar innan man hade sina pengar på kontot.

Ansöker man via nätet så kan man få besked på om ansökan gått igenom eller inte, bara några sekunder efter att man skickat in den. Pengarna kan vara på ens konto redan dagen efter. Eftersom man numera gör en stor del av jobbet själv (matar in sin inkomst och så vidare) och mycket också görs med hjälp av tekniken, så är lån oftast billigare idag. Eftersom det idag också finns så många lånegivare så kan man också, med hjälp av nätet, snabbt och enkelt hitta det bästa lånet.

Låneförsäkring
De flesta banker erbjuder låneförsäkring eller låneskydd. Det är en tilläggsförsäkring som erbjuds av långivarna, men det är inget måste att teckna den. En låneförsäkring innebär att man slipper betala amorteringar och räntor på lånet ifall man blir sjuk eller arbetslös. Det kan vara bra ifall man är i riskzonen och man vet att det kan bli tufft att klara lånebetalningarna om något händer. Det man ska tänka på är dock att låneskyddet inte är gratis. Det kostar vanligen 6 – 8 procent av den totala lånesumman att ha denna försäkring, så vill du ha billigaste lånet så kanske du ska skippa försäkringen.

Säkerhet
Något som påverkar kostnaderna för lånet ganska rejält är ifall man har en säkerhet eller inte. Om man tar ett bolån eller billån så är bostaden eller bilen säkerhet för lånet och man behöver inte bekymra sig över detta. Men om man tar ett privatlån så har man inte automatiskt någon säkerhet. Det krävs inte heller någon säkerhet för att få teckna lånet, men det är bra att veta att man ofta kan få ett billigare lån och en lägre ränta ifall man har någon form av säkerhet, till exempel en borgensman. Vill man låna pengar billigt med lägsta lånet kan det löna sig att fundera över sådana saker innan man tecknar ett lån.

Mer fakta

https://www.låneansökan.se/låna-pengar/

http://www.norrbanken.se/låna-pengar/

http://www.alfabanken.se/låna-pengar/