Låna till låg ränta

Att låna till låg ränta är oftast inga problem idag. Det finns idag väldigt många lånegivare på marknaden, vilket gör att de måste konkurrera om kunderna på ett helt annat sätt nu än förr när man bara kunde låna pengar hos de stora bankerna.

Ansök om Lån/Privatlån från 2.95% här

Det är också mycket lättare både att ansöka om lån och att jämföra olika lånegivare nu för tiden, vilket också gör att det ökar möjligheterna att kunna teckna billiga lån och att låna till låg ränta.

Hur söker jag lån till låg ränta?
Börja med att fundera hur mycket pengar du behöver låna och hur stort betalningsutrymme du har per månad för att betala tillbaka på lånet. Därefter är det dags att börja leta efter en bank eller annan lånegivare som kan möta ditt krav både på lånesumma och på bindningstid för lånet. Det som skiljer sig åt mellan olika lånegivare är kostnaden för lånen samt lånevillkoren, det vill säga återbetalningstid och liknande.

För att kunna låna till låg ränta måste man jämföra räntesatserna mellan olika lånegivare. På nätet kan man enkelt se vilka olika lånegivare som finns och vad de har för räntesatser och villkor. Därför är det enkelt att jämföra dem. Det finns också låneförmedlare och lånemäklare som man kan använda sig av istället för att göra jämförelserna själv. Dessa jämför kostnadsfritt lånevillkoren hos en mängd olika lånegivare och på så sätt kan man hitta de lånegivare där man kan låna till låg ränta.

Men tänk på att ett lån också har andra kostnader än räntan. Det tillkommer ofta andra typer av kostnader, som aviavgift, uppläggningskostnad och så vidare. Tänk på att ta med dessa kostnader vid beräkningen. Att låna till låg ränta är viktigt för att få ett billigt lån, men man måste också hitta ett lån som har låga avgifter i övrigt.

Lånekalkyl
När du söker lån hos en bank så sammanställer de en lånekalkyl genom att gå igenom din privatekonomi. De ställer samman inkomster och utgifter och på så sätt ser de hur stort betalningsutrymme du har varje månad. Du kan faktiskt göra en lånekalkyl själv också. På nätet finns utmärkta verktyg att använda sig av. Där kan man experimentera med olika lånesummor, räntesatser och återbetalningstider för att på så sätt hitta det lån som passar bäst.

Låneskydd
De flesta banker och lånegivare erbjuder låneskydd som är bra att ha ifall man får svårigheter att betala tillbaka sitt lån. Det kan ju hända att man blir arbetslös, sjukskriven eller liknande som man inte har räknat med och då är det bra att veta att det ordnar sig med lånet ändå. Tänk på att det kan kosta extra att ha låneskydd, så fundera över ifall du behöver det eller inte. Ofta kostar detta låneskydd, eller låneförsäkring som det ibland också kallas, mellan 6 och 8 procent av lånesumman vilket kan bli en hel del pengar ifall man lånar större summor.

Mer fakta

https://www.låneansökan.se/låna-pengar/

http://www.norrbanken.se/låna-pengar/

http://www.alfabanken.se/låna-pengar/