Lösa dyra lån och låna billigt

Idag är det vanligt att man samlar på sig många dyra lån. Det kan vara när man köper tvättmaskin på avbetalningen, tar ett lån för att kunna åka på drömresan, ansöker om ett SMS-lån för att kunna betala månadens räkningar eller använder kreditkortet lite för mycket när man shoppar. Vips har man dragit på sig dyra lån som blir svårt att betala tillbaka.

Ansök om Lån/Privatlån från 2.95% här

Vad är dyra lån?
Vad som räknas som dyra lån varierar förstås från person till person eftersom man har olika referenspunkter. Men ett bra exempel på dyra lån är SMS-lånen, eller mikrolån som de också kallas. Det är de lån där man kan låna mellan 1000 och 4000 kronor till en fast summa. Har man till exempel lånat 2000 kronor så brukar det röra sig om 500 kronor i avgift för lånet. Andra dyra lån kan vara vanliga privatlån där man inte har någon säkerhet för lånet, eller avbetalningsköp där man har ansökt om finansiering i samband med att man köpt en vara. Helt vanliga lån kan också räknas som dyra lån vid den tidpunkt som räntorna står som högst.

Hur kan man lösa dyra lån
Som tur är så finns det olika alternativ för den som har dyra lån och gärna vill lösa dyra lån. Du måste förstås fortfarande betala tillbaka själva lånet, men du kan komma undan med lägre räntor och avgifter för lånet, vilket gör att hela lånet blir billigare i slutändan. Är det ett stort lån så kan det röra sig om mycket pengar du kan spara.

Det finns flera olika alternativ för den som vill lösa dyra lån. Exempelvis kan man ta ett helt nytt privatlån och sedan betala tillbaka sina dyra lån själv. Privatlån kan man ta hos de flesta banker och lånegivare från 10 000 kronor och upp till 350 000 kronor utan säkerhet. Har man ett hus kan man också belåna huset för att på så sätt lösa sina lån. Med huset som säkerhet kan man få ner räntorna mer än vid vanliga privatlån. Hur mycket man får låna genom att låna på sitt hus beror helt och hållet på hur mycket huset är värt.

Att tänka på när man ska lösa dyra lån
Tanken med att lösa dyra lån är att man ska få en avsevärt lägre månadskostnad. Därför är det viktigt att man inte fattar för snabba beslut, så man istället tar ett nytt lån som är onödigt dyrt. Kolla noggrant upp vad det kostar och läs igenom villkoren så att det inte blir några otrevliga överraskningar när de dyra lånen är lösta.

Låna billigt
För dig som vill låna billigt är det viktigt att jämföra olika lånegivare innan du bestämmer dig för att ansöka om lån. Detta gäller förstås både om du vill lösa dyra lån och låna billigt. Det finns många faktorer som påverkar vad ett lån kostar, så det är viktigt att läsa igenom lånevillkoren innan man bestämmer sig.

https://www.låneansökan.se/banklån/

http://www.norrbanken.se/banklån/

http://www.alfabanken.se/banklån/