Lösa lån & krediter

Att dra på sig dyra lån eller många små krediter är inget som är bra för ekonomin. Man får en hög månadskostnad och ändå känns det inte som att man någonsin blir skuldfri. Anledningen till varför det är så dyrt att ha många lån och krediter är för att man måste betala ränta på varje lån liksom alla övriga avgifter som tillkommer på lånen.

Ansök om Lån/Privatlån från 2.95% här

Genom att lösa lån och krediter så bakar man ihop alla små dyra lån till ett stort lån, vilket innebär att man endast behöver betala en ränta och en aviavgift, istället för till exempel fem stycken om man tidigare hade fem lån. Vanliga privatlån har också oftast en lägre ränta än de dyra små krediterna, vilket gör att man i slutändan har ett billigare lån med en lägre ränta. Då kan man istället betala mer på amortering av lånet och på så sätt kan man bli skuldfri tidigare.

Hur gör man för att lösa lån och krediter?
Det finns några olika alternativ som man kan använda sig av för att lösa små krediter och dyra lån. Dels kan man kolla med sin vanliga bank ifall man kan teckna ett stort lån hos dem och använda pengarna för att betala av sina gamla lån och krediter. Dels kan man kolla bland andra banker och lånegivare för att på så sätt teckna ett nytt lån. Genom att använda sig av en lånemäklare eller låneförmedlare kan man hitta ett bra och billigt lån utifrån sina egna förutsättningar.

Att tänka på när man ska lösa lån och krediter
När man ska lösa lån & krediter är det viktigt att man tänker på att man ska tjäna på det hela. För att det ska vara någon mening med att lösa lån och krediter ska det innebära att man sparar en avsevärd summa varje månad. Därför är det viktigt att kolla runt för att hitta det billigaste lånet och lånet med de bästa villkoren.

Om du ska gå till banken för att prata om hur du kan lösa dina krediter och lån är det viktigt att vara väl förberedd. Bankerna lånar inte ut pengar till vem som helst. Du bör ha vårdad klädsel och god koll på din egen ekonomi. Ta med skuldbrev och information om alla dina skulder samt på vilka inkomster och utgifter du har. Banken kommer därefter att göra en lånekalkyl för att se hur mycket du kan låna utifrån din budget och hur mycket du klarar av att betala i månadskostnad varje månad.

En sak som är viktig att kolla upp är också ifall det är okej att lösa lånen i förtid. Vissa lån och krediter får man inte lösa i förtid. Eller rättare sagt, man får göra det – men då tillkommer en extra kostnad, som i vissa fall kan vara ganska hög. Innan du bestämmer dig för att ta lån för att lösa lån och krediter bör du alltså kolla upp vad som gäller angående att lösa dina lån.