Samla lån & krediter

Att samla lån & krediter på ett och samma ställe är smart eftersom man då slipper betala flera aviseringsavgifter och dessutom brukar man vanligen få både en lägre ränta och en lägre månadskostnad. De flesta banker och låneinstitut brukar erbjuda möjligheten att samla sina lån och krediter, framförallt för att räntekostnaden ska gå ner.

Ansök om Lån/Privatlån från 2.95% här

Räntor och kostnader skenar lätt iväg
Från början kanske ni bara hade ett enda lån, till exempel för att köpa en bil eller en ny tvättmaskin. Men ett lån blir ofta flera. Man tar lån för att köpa en ny teve, sedan en cykel och så småningom för att göra den där drömresan ni så länge har längtat efter. Det dröjer inte länge tills man har fullt upp med räkningarna som kommer varje månad med krav på amorteringar, räntor, aviavgifter och andra avgifter. Kostnaderna för räntor och andra avgifter drar iväg ju fler lån man har. Ju fler lån man drar på sig, desto svårare är det också att hålla koll på dem. Det kanske är olika datum som räkningarna ska betalas och det blir större risk att man missar en betalning. Något som inte är speciellt bra eftersom man då drar på sig en betalningsanmärkning.

Samla lånen innebär många fördelar
Genom att samla sina lån och krediter så uppnår man många fördelar. Om man slår ihop alla sina befintliga lån till ett och samma lån så behöver man bara betala en enda räntekostnad. Detsamma gäller lånets övriga kostnader. Tidigare betalade man en aviavgift för varje lån. Efter hopslagningen betalar man endast en enda aviavgift. Vissa låneinstitut har aviavgifter och andra avgifter som tillkommer med en femtiolapp på varje faktura. Det blir en hel del pengar ifall man har många lån som man betalar av på, månad efter månad. All administration blir också lättare. Det är endast en faktura som ska betalas varje månad. Det är enkelt att hålla koll på förfallodatumet och att fakturan betalas i god tid. Att samla lån & krediter innebär alltså många fördelar. Man sparar såväl tid och energi som pengar. Att slå ihop lånen kan för vissa familjer med många lån faktiskt innebära en månadskostnad som är flera tusen kronor billigare.

Hur gör man för att samla lån och krediter?
Det är väldigt enkelt att samla lån och krediter. Kortfattat gör man så att man tar ett enda stort lån som täcker alla de andra, mindre, lånen och krediterna. Med pengarna från det stora lånet så betalar man tillbaka alla de mindre lånen och därefter har man bara det stora lånet att återbetala på. När du tecknar dig för det stora lånet har du möjlighet att välja en månadskostnad och återbetalningstid som passar dig.

För att kunna samla lån så krävs det oftast att man har en relativt god ekonomi och ett fast jobb. Det finns dock lånegivare som lånar ut pengar även till dig som har betalningsanmärkningar eller saknar fast, regelbunden inkomst. Det man ska tänka på är dock att kolla upp det stora lånet noggrant innan man tecknar ett lån. Det är viktigt att man hittar ett billigt lån med bra ränta och bra villkor. Ju billigare lån och ju bättre villkor det är på lånet, desto mer pengar kan man spara varje månad.