Ta lån via bank

Det kan finnas många tillfällen i livet som man kan behöva låna pengar. Det kan exempelvis vara när man vill investera i något, till exempel köpa bil, villa eller bostadsrätt.

Ansök om Lån/Privatlån från 2.95% här

Det kan också vara när något går sönder eller om olyckan är framme och man inte har någon buffert, till exempel om bilen eller värmepannan går sönder eller man tappar laptoppen i golvet. Man kan också ta lån för att till exempel lösa dyrare lån. Det finns många olika former av lån att välja bland och det skiljer sig mycket åt mellan lånen, bland annat när det gäller räntesatser och kredittider.

Olika former av lån
När man ska ta lån via bank så är det bra att veta att det finns många typer av lån att välja bland. När man lånar pengar ska man utgå från vad man ska ha pengarna till. Ska man köpa bil, båt eller husvagn finns det speciella lån för detta. Bolån är också en speciell form av lån för dig som ska köpa hus, villa, fritidshus eller bostadsrätt. Ska man lösa dyrare lån eller vill låna pengar för konsumtion så är det privatlån man ska titta närmare på. Privatlån har hög ränta och kort betalningstid, medan till exempel bolån har en låg ränta, men lång återbetalningstid.

Att ansöka om lån via bank
Oavsett vilket lån du tänker ansöka om, så fungerar det på samma sätt. Man kan ansöka om lån direkt hos bankkontoret, men hos de flesta banker kan man också fylla i en låneansökan direkt på nätet. För att få låna pengar brukar det krävas att man har fyllt 18 år och att man har en fast, regelbunden inkomst. Vanligen krävs det också att man saknar betalningsanmärkningar, men det finns också några banker som också beviljar lån till personer som har betalningsanmärkningar. Efter att man fyllt i sin låneansökan så kommer banken att kontrollera ifall man är kreditvärdig och också kolla så att det finns betalningsutrymme i låntagarens låneekonomi. En lånekalkyl ställs upp, där banken ser låntagarens inkomster och utgifter samt hur mycket pengar som finns kvar efter att alla räkningar är betalda.

Lånelöfte
De flesta banker erbjuder lånelöften. Ska man ta lån via bank kan det vara bra att först ansöka om ett lånelöfte, framförallt om man ska köpa en bil eller en bostad. Lånelöftet är en slags garanti för att man får låna pengar hos banken, men pengarna betalas inte ut förrän man accepterat lånelöftet. Ett lånelöfte är bra att ha när man ska börja gå på husvisningar och liknande. Då kan man i lugn och ro leta efter rätt objekt och den dag man hittat drömhuset eller drömbilen så vet man att det inte är några problem med finansieringen.